Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ & ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΤΗΣ Α.Θ.Π. ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ Κ.Κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ (Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015)Η Α.Θ. Παναγιότητα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος έφθασε στην Αδριανούπολη γύρω στις 11.30, ως ένας από τους επισήμους προσκεκλημένους στο γεγονός των εγκαινίων της μεγάλης συναγωγής της Αδριανούπολης[1]
Η ελληνίδα Πρόξενος στην Αδριανούπολη κ. Εύη Χαριτίδου[2] παρέλαβε, στα όρια της ευθύνης της και συνόδευε τον Παναγιότατο. 

Στις 12.00 με 12.30 ο Πατριάρχης, η Πρόξενος και η συνοδεία των ξεναγήθηκαν στο κέντρο της παλιάς ελληνικής συνοικίας του Κάστρου.
Την ξενάγηση έκαναν – μετά από πρόσκληση της Προξένου- οι Γεώργιος Ρυζιώτης και Δημήτριος Κιηγμάς[3]Ο Παναγιότατος έμεινε πολύ ευχαριστημένος κι εξέφρασε την επιθυμία για επόμενη συμπληρωματική ξενάγηση, καθώς έπρεπε να ακολουθηθεί το πρόγραμμα με συναντήσεις, γεύμα και φυσικά τα εγκαίνια στις 14.30. 

Γ. Ρ


[1] Η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης παρεβρέθη κατόπιν απευθυνθείσης Αυτώ προσκλήσεως υπό του Εξοχ. κ. Bülent Arınç, Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως της Τουρκίας (από  www. agioritikovima.gr).
[2] Η οποία ανέλαβε την οργάνωση και υλοποίηση του υπολοίπου προγράμματός του.
[3] Συγγραφείς- ερευνητές της ιστορίας της Θράκης, και ιδιαίτερα της περιοχής της Αδριανούπολης.

1 σχόλιο: